Einde seizoen bloemenpluktuin – 21 oktober

We hebben een leuke tip voor de herfstvakantie: pluk nog t/m zaterdag 21 oktober een mooie herfstbos in de bloemenpluktuin! Er staan nog veel dahlia’s, maar ook zonnehoed, ijzerhard, herfstaster en zinnia’s.

Wanneer kom je langs?

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 9:00 – 16:00 uur
Adres: Achterhoekerweg 19, 3826 NA Amersfoort

Vrijwilliger gastvrouw gastheer
Vrijwilliger gastvrouw gastheer

In de zomer hebben we een prachtige bloemenpluktuin! Vanaf medio juni tot half oktober kan iedereen komen genieten van de prachtige dahlia’s, goudsbloemen, zinnia’s en meer. Het is heerlijk om door te bloementuin te lopen, zoemende bijen te horen en vlinders te zien fladderen.

Een bos bloemen plukken gaat heel gemakkelijk. Je leent een schaartje bij de ingang van de bloemenpluktuin en plukt de bloemen die jij mooi vindt. Loop lekker rond en laat je verrassen door alles wat er groeit en bloeit. Als je klaar bent, kun je een elastiekje om de bos doen en deze opmeten. De grootte van het bosje bloemen bepaalt de prijs. Je kunt al vanaf €7,50 een bosje komen plukken en een kinderbosje kost €2,50. Het bedrag kan je via een Tikkie overmaken (instructies staan bij de ingang) of in een potje stoppen.

Zorg voor mens en aarde

In onze tuin zorgen we goed voor de bijen, hommels, vlinders, vogels en egeltjes. We zaaien bloemen, planten bomen en struiken en houden wat rommelige hoekjes waar beestjes kunnen schuilen. We houden de grond gezond en vruchtbaar door biologische potstalmest en compost toe te voegen en groenbemesters in te zaaien. Alle groenten zijn onbespoten, kunstmestvrij en met aandacht voor de natuur gekweekt. Omdat je de verse groenten zelf uit de grond trekt is verpakkingsmateriaal overbodig en het aantal voedselkilometers minimaal.

De tuinderij onderhouden we samen met onze (zorg)deelnemers. Hier is iedereen welkom zoals hij is. We werken en genieten samen met onze neuzen in de frisse lucht en onze handen in de aarde.

Vrijwilliger gastvrouw gastheer