Zorg in zicht
Dagbesteding & leerwerktrajecten
Samen werken we aan mogelijkheden en ontdekken we jouw kwaliteiten. Hier voelt iedere dag als thuiskomen in een gezellige, veilige en stimulerende omgeving. We gaan aan de slag in verschillende werkplaatsen. Zo werken we aan structuur en een dagritme. Er is ruimte voor spel, creativiteit en zinvolle activiteiten. We staan midden in de maatschappij en waar nodig bieden we een rustige omgeving.
Huiskamer
In onze huiskamer doen we samen dagelijkse dingen, zoals koken. We doen ook creatieve activiteiten en spelen spelletjes. Eigen inbreng is hierin welkom.
Keuken
Elke dag maken we iets lekkers voor de lunch met groentes uit eigen tuin en eieren van onze kippen. Wekelijks bakken we brood, taart en koekjes. We gebruiken zoveel mogelijk biologische ingredienten.
Hoveniersbedrijf
Leer de fijne kneepjes van het vak onder deskundige begeleiding van een hovenier. In het werken in het groen leer je bijvoorbeeld: tuinonderhoud, veilig werken met machines en gereedschappen, en samenwerken.
Dieren
In het voorjaar willen we weer verschillende dieren een plek geven. Die gaan we samen verzorgen. We voeren ze, kijken hoe het met ze gaat en maken het hok schoon.
Tuinderij
Op natuurlijke wijze telen we groentes, bloemen, kruiden en fruit. We bewerken de grond, zaaien en verzorgen en oogsten de planten.
Werkplaats
Lekker aan de gang met hout en gereedschap. We maken onder andere nestkastjes, insectenhotels en meubels. Onder begeleiding mag je een eigen houtproject doen. Daarnaast klussen we in en rondom ons gebouw.
Facilitair
We dragen samen zorg voor een schone en sfeervolle omgeving. Dagelijks zijn er verschillende werkzaamheden zoals toiletten schoonmaken, afwassen, de vloeren vegen en een bloemetje op tafel zetten.
Theehuis
Producten van eigen tuin en uit de omgeving verwerken we tot een maaltijd. Gasten zijn welkom voor thee en lekkers. Meer informatie volgt binnenkort…
Visie & doelgroep
Doordat we samen aan het werk gaan sta jij in je kracht. In ons werk dragen we zorg voor elkaar. We zijn veel buiten en leven met het ritme van de dag en de seizoenen. Meedoen bij Land in Zicht betekent op je eigen tempo meedoen in de maatschappij en een steentje bijdragen.
Hier komen volwassen deelnemers (18-99 jaar) met onder andere een licht verstandelijke beperking, autisme, burn-out, psychische problematiek en dementie. Omdat het doel is echt samen aan de slag te gaan, is deze plek niet passend voor mensen met een actieve verslaving of psychose. Voor stabiliteit en ritme werken we met deelnemers die hier minimaal drie dagdelen willen en kunnen komen.
Wat zeggen onze deelnemers over de dagbesteding en leerwerktrajecten?
“Ik vind het fijn om samen met andere te werken en nieuwe vaardigheden te leren.”
“Ik voel me hier enorm thuis en haal het beste uit mezelf.”
“Elke dag bij Land in Zicht is mooi, ik hou van buiten werken”
Onze deelnemers beoordelen ons in 2023 gemiddeld met een 7.8
Informatie voor zorgvragers, ouders/ verzorgers en doorverwijzers:
We bieden dagbesteding en leerwerktrajecten in Amersfoort Vathorst, waarin we werken met:
- Geef me de vijf
- Een persoonlijk zorgplan
- Groepsbegeleiding (waar nodig en mogelijk individuele begeleiding)
- Het kwaliteitskader volgens de toolkit van de Federatie Landbouw en Zorg
- Bovenal: samenwerken aan mogelijkheden
Wat we belangrijk vinden:
In het contact met de deelnemers sluiten we aan bij wat mensen kunnen en willen. We bouwen bruggen naar een voedende, gezonde omgeving en zijn dienstbaar zijn aan de reis van een deelnemer. Samen reflecteren we op wat wel en niet werkt, waarin we zelf ook open en kwetsbaar durven zijn.
Land in Zicht is aangesloten als zorgboerderij bij de Federatie Landbouw en Zorg en heeft het kwaliteitskeurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’. Daarnaast zijn we lid van Coöperatie Boer & Zorg.
Kennismaking plannen of vraag stellen
Heb je een vraag aan ons of wil je een afspraak maken om kennis te maken? Vul dan hieronder de antwoorden op de vragen in en druk dan op ‘versturen’. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Weet je het antwoord op een vraag niet? Klik dan op ‘weet ik niet’, dan bespreken we het later.
Lukt het niet? Mail ons: info@landinzicht.net