Dagbesteding en leerwerktrajecten

We bieden werkgerichte dagbesteding en leerkwerktrajecten in Amersfoort Vathorst. Samen werken we aan mogelijkheden. We kijken met jou wat het beste bij jou past. Je kunt aan het werk in de Tuinderij, het hoveniersbedrijf: Groen- en Hout, de huiskamer met keuken en creatieve ruimte, en binnenkort ook in het Theehuis en de Winkel.

Het hoveniersbedrijf heeft plek voor nieuwe deelnemers! Ga jij mee op pad?
Samen met je team werk je aan de mooiste tuinen van Amersfoort en omgeving. Je leert bomen planten, paden aanleggen, op de juiste manier snoeien en nog veel meer. Je doet kennis op over het hoveniersvak. Aan het einde van de dag sluiten we samen voldaan af, met zichtbaar resultaat: groene tuinen en blije klanten.

In de Tuinderij is ook ruimte voor nieuwe deelnemers.
Hier verbouwen we onder leiding van onze tuinders groenten, fruit, kruiden en bloemen. Je leert eetbare planten zaaien en verzorgen. We werken met de seizoenen mee

Voor de andere werkplekken hebben we momenteel een wachtlijst. Neem gerust contact op, dan laten wij het je weten wanneer je bij ons aan de slag kunt. Halverwege 2023 verwachten we het Theehuis, de Winkel en de creatieve werkplaats te gaan openen. Dan hebben we weer meer ruimte voor nieuwe deelnemers.

Doordat we samen aan het werk gaan sta jij in je kracht. In ons werk dragen we zorg voor elkaar. We zijn veel buiten en leven met het ritme van de dag en de seizoenen. Dat geeft structuur en een dagelijks ritme.

Meedoen bij Land in Zicht betekent meedoen in de maatschappij en een steentje bijdragen. Maar ook thuiskomen in een gezellige, veilige omgeving, kunnen praten over wat je bezighoudt en gezien worden. De regie over je eigen leven terugkrijgen. Iedereen doet dat op zijn eigen tempo.

Dagbesteding hoveniersbedrijf
beeldhouwen met speksteen
leerwerktraject hoveniersbedrijf Amersfoort

Huiskamer

In onze huiskamer doen we creatieve activiteiten met allerlei materialen. Eigen inbreng is hierin welkom. Ook spelen we spelletjes en maken we muziek.

Keuken

Elke dag maken we iets lekkers voor de lunch met groentes uit eigen tuin en eieren van onze kippen. Wekelijks bakken we brood, taart en koekjes. We gebruiken zoveel mogelijk biologische ingredienten.

Hoveniersbedrijf

Leer de fijne kneepjes van het vak onder deskundige begeleiding van een hovenier. In het werken in het groen leer je bijvoorbeeld: tuinonderhoud, veilig werken met machines en gereedschappen, en samenwerken.

Dieren

We hebben kippen, konijnen en een kat (en cavia’s). Dagelijks voeren we de dieren en kijken we hoe het met ze gaat. De hokken worden regelmatig verschoond. Natuurlijk rapen we eieren van de kippen. In het voorjaar hebben we altijd kuikentjes.

Tuinderij

Op natuurlijke wijze telen we groentes, bloemen, kruiden en fruit. We bewerken de grond, zaaien en verzorgen en oogsten de planten. Land in Zicht verkoopt en verwerkt de producten. We maken bijvoorbeeld massage- en huidolie. De kruiden drogen we voor thee en gebruiken we in de keuken.

Werkplaats

Lekker aan de gang met hout en gereedschap. We maken onder andere nestkastjes, insectenhotels en meubels. Onder begeleiding mag je een eigen houtproject doen. Daarnaast klussen we in en rondom ons gebouw.

Facilitair

We dragen samen zorg voor een schone en sfeervolle omgeving. Dagelijks zijn er verschillende werkzaamheden zoals toiletten schoonmaken, afwassen, de vloeren vegen en een bloemetje op tafel zetten.

Dagbesteding
Dagbesteding
Dagbesteding
Dagbesteding

Wat zeggen onze deelnemers over de dagbesteding en leerwerktrajecten?

“Ik vind het fijn om samen met andere te werken en nieuwe vaardigheden te leren.”
“Ik voel me hier enorm thuis en haal het beste uit mezelf.”
“Elke dag bij Land in Zicht is mooi, ik hou van buiten werken”

Pompoenen oogsten uit eigen moestuin
Koken en bakken
Groenonderhoud
Houtbewerking

Informatie voor zorgvragers, ouders/ verzorgers en doorverwijzers:

We bieden dagbesteding en leerwerktrajecten in Amersfoort Vathorst, waarin we werken met:

 • Geef me de vijf
 • Een persoonlijk zorgplan
 • Individuele begeleiding per deelnemer waar nodig
 • Bovenal: een mensgerichte visie.

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee en plannen een rondleiding met je in om kennis te maken.

Een indicatie voor dagbesteding in Amersfoort vraag je aan via:

 • WMO (via de gemeente)
  • Regio Eemland:
   • Gemeente Amersfoort
   • Gemeente Leusden
   • Gemeente Bunschoten
  • Gemeente Nijkerk
 • WLZ (via het CIZ)
 • PGB (via de SVB)

Wat onze begeleiders belangrijk vinden:

 • Contact maken met deelnemers over wat ze kunnen/willen
 • Schakelen en aansluiten bij de belevingswereld van de deelnemer
 • Bruggen bouwen tussen waar iemand vandaan komt en een voedende, gezonde omgeving
 • Goede zorg: professioneel methodisch handelen, aansluiten op de mogelijkheden van een deelnemer en hetgeen afwijkt normaal maken
 • Dienstbaar zijn aan de reis van een deelnemer
 • Reflecteren op wat werkt, hulp vragen waar nodig, en open en kwetsbaar durven zijn


Land in Zicht is aangesloten als zorgboerderij bij de Federatie Landbouw en Zorg.

Wil jij ook bij ons aan de slag? Kom langs of…

NEEM CONTACT OP