ZORG IN ZICHT

Bij Land in Zicht werken we samen aan mogelijkheden. We hebben daarvoor een aantal uitgangspunten waarmee we werken aan goede zorg.

– Onze zorg is persoonlijk en professioneel
– We werken samen met direct betrokkenen, persoonlijk begeleiders en andere experts
– We gaan uit van mogelijkheden
– Diversiteit aan mensen van jong tot oud met allerlei bijzondere talenten
– We bieden veiligheid en uitdaging in een kleinschalige setting
– Er is een klein hecht team met een vast contact persoon als mentor

Er zijn verschillende werkgebieden waar deelnemers ontwikkelen zichzelf en dragen bij aan een mooie samenleving. Bij Land in Zicht doe je mee, en doe je er toe!

Huiskamer

In onze huiskamer doen we creatieve activiteiten met allerlei materialen. Eigen inbreng is hierin welkom. Ook spelen we spelletjes en maken we muziek.

Keuken

Elke dag maken we iets lekkers voor de lunch met groentes uit eigen tuin en eieren van onze kippen. Wekelijks bakken we brood, taart en koekjes. We gebruiken zoveel mogelijk biologische ingredienten.

Hoveniersbedrijf

Leer de fijne kneepjes van het vak onder deskundige begeleiding van een hovenier. In het werken in het groen leer je bijvoorbeeld: tuinonderhoud, veilig werken met machines en gereedschappen, en samenwerken.

Dieren

We hebben kippen, konijnen en een kat (en cavia’s). Dagelijks voeren we de dieren en kijken we hoe het met ze gaat. De hokken worden regelmatig verschoond. Natuurlijk rapen we eieren van de kippen. In het voorjaar hebben we altijd kuikentjes.

Tuinderij

Op natuurlijke wijze telen we groentes, bloemen, kruiden en fruit. We bewerken de grond, zaaien en verzorgen en oogsten de planten. Land in Zicht verkoopt en verwerkt de producten. We maken bijvoorbeeld massage- en huidolie. De kruiden drogen we voor thee en gebruiken we in de keuken.

Werkplaats

Lekker aan de gang met hout en gereedschap. We maken onder andere nestkastjes, insectenhotels en meubels. Onder begeleiding mag je een eigen houtproject doen. Daarnaast klussen we in en rondom ons gebouw.

Facilitair

We dragen samen zorg voor een schone en sfeervolle omgeving. Dagelijks zijn er verschillende werkzaamheden zoals toiletten schoonmaken, afwassen, de vloeren vegen en een bloemetje op tafel zetten.

Wil jij ook bij ons aan de slag? Kom langs of…

NEEM CONTACT OP