Dagbesteding en leerwerktrajecten

Bij ons ben je welkom zoals je bent. Samen met jou kijken we welke activiteit van onze dagbesteding en leerwerktrajecten het beste bij jou past. Samen werken we aan mogelijkheden.
Echte zorg betekent voor ons:

 • Aandacht voor elkaar
 • Uitgaan van mogelijkheden
 • Samen groeien in diversiteit
 • We bieden veiligheid en uitdaging in een kleinschalige setting
 • Er is een klein hecht team met een vast contact persoon als mentor
 • Maatwerk
 • Deel van een gemeenschap
 • Altijd in ontwikkeling
 • Persoonlijk en professioneel tegelijkertijd

Er zijn verschillende dagbesteding activiteiten om te leren en werken. Deelnemers ontwikkelen zichzelf en dragen bij aan een mooie samenleving. Bij Land in Zicht doe je mee, en doe je er toe!

Huiskamer

In onze huiskamer doen we creatieve activiteiten met allerlei materialen. Eigen inbreng is hierin welkom. Ook spelen we spelletjes en maken we muziek.

Keuken

Elke dag maken we iets lekkers voor de lunch met groentes uit eigen tuin en eieren van onze kippen. Wekelijks bakken we brood, taart en koekjes. We gebruiken zoveel mogelijk biologische ingredienten.

Hoveniersbedrijf

Leer de fijne kneepjes van het vak onder deskundige begeleiding van een hovenier. In het werken in het groen leer je bijvoorbeeld: tuinonderhoud, veilig werken met machines en gereedschappen, en samenwerken.

Dieren

We hebben kippen, konijnen en een kat (en cavia’s). Dagelijks voeren we de dieren en kijken we hoe het met ze gaat. De hokken worden regelmatig verschoond. Natuurlijk rapen we eieren van de kippen. In het voorjaar hebben we altijd kuikentjes.

Tuinderij

Op natuurlijke wijze telen we groentes, bloemen, kruiden en fruit. We bewerken de grond, zaaien en verzorgen en oogsten de planten. Land in Zicht verkoopt en verwerkt de producten. We maken bijvoorbeeld massage- en huidolie. De kruiden drogen we voor thee en gebruiken we in de keuken.

Werkplaats

Lekker aan de gang met hout en gereedschap. We maken onder andere nestkastjes, insectenhotels en meubels. Onder begeleiding mag je een eigen houtproject doen. Daarnaast klussen we in en rondom ons gebouw.

Facilitair

We dragen samen zorg voor een schone en sfeervolle omgeving. Dagelijks zijn er verschillende werkzaamheden zoals toiletten schoonmaken, afwassen, de vloeren vegen en een bloemetje op tafel zetten.

Dagbesteding
Dagbesteding
Dagbesteding
Dagbesteding

Wat zeggen onze deelnemers over de dagbesteding en leerwerktrajecten?

“Ik vind het fijn om samen met andere te werken en nieuwe vaardigheden te leren.”

“Ik voel me hier enorm thuis en haal het beste uit mezelf.”

Bij ons ben je welkom via:

 • WMO & WLZ (het CIZ onderzoekt of je daarvoor in aanmerking komt)
 • PGB (vanuit de SVB)
 • Gemeente Amersfoort

En meer, neem gerust contact op, dan denken we graag met je mee.
We werken in de dagbesteding en leerwerktrajecten met geef me de vijf, een zorgplan per deelnemer en hebben een mensgerichte visie.
Land in Zicht is aangesloten als zorgboerderij bij de Federatie Landbouw en Zorg.

Wil jij ook bij ons aan de slag? Kom langs of…

NEEM CONTACT OP