Adopteer een plank

Draag je ook een plankje bij?

Adopteer een plank

Welkom op Tuinpark Laakzijde: een groene en sociale ontmoetingsplek, ontstaan vanuit de wensen van wijkbewoners. Tussen het voedselbos en de moestuinvereniging vind je ons: Land in Zicht!

Adopteer een plank
We willen graag zichtbaar maken dat dit een plek is voor, door en met de mensen uit de omgeving. Daarom kun je nu een van de 350 planken op de gevel van onze nieuwe hoeve adopteren.

Jouw naam op onze gevel
Adopteer ook een plank, dan maken wij een handgemaakt bordje van keramiek met een naam naar keuze op jouw plank! Dat mag jouw naam zijn, maar ook de naam van een geliefde, (klein)kind of van je bedrijf. Wanneer jouw plank klaar is ontvang je een foto van de hoeve, met close-up van jouw plank

Donatiebedrag naar keuze
Door een plank te adopteren draag je met een bedrag naar keuze bij aan Land in Zicht. Jij kiest hoeveel je kunt en wil bijdragen. Het verschil heeft geen invloed op jouw plank.

Solidair betaalsysteem
Je kunt kiezen uit standaardbedragen van €50,- of €100,- Wil je meer bijdragen aan de ontwikkeling van Land in Zicht of heb je juist minder te besteden? We willen zo veel mogelijk ervoor zorgen dat iedereen die dat wil mee kan doen. In vertrouwen mag je daarom een bedrag kiezen dat past bij jouw situatie (vanaf €25,-).

Adopteer een plank

Naam(Vereist)
Indien je een andere naam dan de voor en achternaam zoals hierboven ingevoerd op de plank wil laten zetten vul deze hierboven in. Bijvoorbeeld de naam van je (klein)kind, geliefde of vriend (maximaal 25 letters).
Waar mogen we de foto's van jouw plank naartoe sturen?
Adopteer een plank: Standaardbedragen
Wil je meer bijdragen aan de ontwikkeling van Land in Zicht of heb je juist minder te besteden? In vertrouwen willen we iedereen de mogelijkheid geven zelf een bedrag te kiezen dat past bij jouw situatie, vanaf de prijs waarvoor wij het kunnen uitvoeren.
Betaalmethode*

~

~

Onze geschiedenis…

Het begon allemaal in een blauwe keet naast de Ikea, met één deelnemer en een busje ging Yuri op pad om zwerfaval te rapen en groene tuinen te onderhouden.

Blauwe keet

Dat is nu al bijna 10 jaar geleden. Al snel volgden er meer deelnemers en barstten we uit de voegen van de keet: het werd tijd om een nieuwe plek te zoeken.

't Hammetje

Een verhuizing naar het Hammetje volgde. Het team van deelnemers, vrijwilligers en medewerkers groeide. De persoonlijke aanpak, gericht op mogelijkheden bleef hetzelfde. Die eerste deelnemer is er nog steeds. We ontwikkelden ons verder op deze markante plek in Amersfoort. Maar wel een tijdelijke plek….

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groene, sociale onderneming aan de rand van Amersfoort Vathorst. Samen met de deelnemers van onze dagbesteding en leerwerktrajecten werken we in:

Vacature hovenier/werkbegeleider groen

Groen & Hout: we doen aanleg en onderhoud van tuinen, voor particulieren en bedrijven. We stimuleren hergebruik van materialen, werken zoveel mogelijk met inheemse beplanting. We maken houtproducten, van insectenhotel tot tuintafel!

Huiskamer en eigen tuin: Samen bouwen we aan een dagelijks ritme. Met huiselijke activiteiten en sociaal contact.

Zelfoogsttuin: in het seizoen oogsten mensen uit de omgeving hier 50 verschillende groenten en kruiden. Onbespoten en kunstmestvrij.

Pluktuin: van juni tot oktober pluk je hier een kleurrijke bos bloemen. Wees welkom om door te bloementuin te lopen en geniet van de kleurenpracht, zoemende bijen en fladderende vlinders.

Tuinderij

Daarmee is het tijd voor weer een nieuwe stap. Op naar een plek waar we ons blijvend kunnen vestigen: Land in Zicht!

Eind 2023 zijn we verhuisd naar Tuinpark Laakzijde. We zijn ontzettend blij om op deze open ontmoetingsplaats verder te creëren: de achtertuin van Vathorst.

Vanaf het voorjaar van 2024 verwelkomen we jullie ook graag in een theehuis vol lokaal lekkers, verhuurruimtes voor workshops, ceremonies en vergaderingen met uitzicht en in de winkel met handgemaakte producten en streekproducten.