COMMUNITY FUNDING

Nieuwe locatie tuinpark Laakzijde

Land in Zicht bouwt aan een nieuwe locatie bij tuinpark Laakzijde. In 2022 ontstaat daar Hoeve Land in Zicht een plek voor kleinschalige dagbesteding, een Tuinderij en een Theehuis.

Om de Hoeve te realiseren is er 750.000 euro nodig. Via een banklening en inbreng eigen middelen is er 550.000 euro beschikbaar. Via Community Funding wil Land in Zicht de resterende 200.000 euro bijeenbrengen. Doe je mee om dit mogelijk te maken?

Hoe gaaf is het om te investeren in je eigen wijk, in je eigen stad, in de Tuinderij en duurzame inclusieve zorg? In een plek waar mensen van jong tot oud elkaar ontmoeten, samen doen, ervaren en leren. Een plek waar gemeente Amersfoort, moestuinders, Voedselbos Amersfoort, Stichting tuinpark Laakzijde en Land in Zicht elkaar vinden, en samen invulling geven aan een openbaar erf voor, in en met de wijk.

Tuinpark

Het tuinpark verbindt de stad Amersfoort en de wijk Vathorst met het buitengebied en het beschermde natuurgebied: de Arkemheen polder. Op het tuinpark zijn diverse initiatieven: Moestuinvereniging Laakzijde, Het Voedselbos én de Tuinderij van Land in Zicht. Het is een welkome aanvulling voor het platteland en de stad. Het trekt mensen naar het platteland en draagt bij aan duurzaam voedselbewustzijn.


De Hoeve

Door architect Paul Kruse van Archivice is de duurzame hoeve ontworpen. In dit gebouw is plaats voor dagbesteding, theehuis en keuken. In de keuken verwerken we groentes, fruit en kruiden uit de tuin, om te serveren in het theehuis. Het gebouw heeft een natuurlijke een eenvoudige uitstraling waarbij het stad en platteland verbindt.


Tuinderij

Op ruim 1 hectare grond gaat Land in Zicht duurzame groentes, fruit, kruiden en bloemen telen voor en door inwoners uit de stad. Het is een voorbeeldproject als het gaat voedselbewustzijn, duurzaamheid en gezondheid. Jong en oud doet hier mee. Via het toekomstfonds Amersfoort en diverse andere bronnen is er een mooi startkapitaal toegekend om de tuin helemaal in te richten.

Ter info:

Voorwaarden obligatie Land in Zicht

Overdrachtsformulier obligatie

Wil jij ook bij ons aan de slag? Kom langs of…