Zelfoogst-abonnement?

Schrijf je hier in!

Tuinderij

Welkom bij Tuinderij Land in Zicht. Hier verbouwt tuinder Nienke met collega’s, deelnemers en vrijwilligers op ecologische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen.

Kom jij deze lokaal en duurzaam geteelde groenten oogsten? Dat kan: via zelfoogst-abonnementen. Tijdens het oogstseizoen mag je als abonnee elke week je eigen groenten komen oogsten.

Voor een prachtige bos bloemen ben je welkom in onze bloemenpluktuin. Tegelijkertijd geniet je hier van onze prachtige tuin en de natuur.

“Zelfoogsten is meer dan alleen verse groenten oogsten; het is genieten van het buitenleven, tot rust komen, wijkgenoten ontmoeten en zien waar je eten vandaan komt” (tuinder Nienke)

Zelfoogst-abonnement

Er worden zo’n vijftig soorten groenten geteeld. Het begint in het voorjaar met raapstelen en rabarber. In de zomer oogst je onder andere courgette en boontjes en in de herfst kun je genieten van boerenkool en pompoenen. Zo eet je vanzelf met de seizoenen mee en leer je misschien zelfs wel nieuwe groenten kennen!

We delen met alle abonnees het risico van de oogst. Bij droogte of kou kan er soms wat minder opbrengst zijn. Daar staat tegenover dat we in een goed jaar delen in de overvloed. Samen uit, samen thuis!

Zelfoogst!

Heerlijk!

Prijzen zelfoogst-abonnement
We hebben twee abonnementen, die verschillen in grootte én een proefabonnement:

Proefabonnement:
Kom 4 keer oogsten om te proeven aan het zelfoogst-leven! Het het gevarieerde aanbod van groenten uit dit abonnement, heb je genoeg voor ten minste drie tweepersoons maaltijden of de hele week voor jezelf. In het voor- en najaar is het wat minder, in de zomer wat meer.

 • Geschikt voor 2-3 personen. Heb je een kleiner huishouden? Dan kun je in het aanmeldformulier ook aangeven dat je het abonnement wil delen met een ander huishouden!
 • €87 voor 4 weken oogsten in 2022

Pakket 1:
Met het gevarieerde aanbod van groenten uit dit abonnement, heb je genoeg voor ten minste drie tweepersoons maaltijden of de hele week voor jezelf. In het voor- en najaar is het wat minder, in de zomer wat meer.

 • Geschikt voor 2-3 personen. Heb je een kleiner huishouden? Dan kun je in het aanmeldformulier ook aangeven dat je het abonnement wil delen met een ander huishouden!
 • €567 voor het oogstseizoen van 2022
  Huidige prijs per oogstweek: €21

Pakket 2:
Met het gevarieerde aanbod van groenten uit dit abonnement, heb je genoeg voor ten minste drie gezinsmaaltijden of de hele week met z’n tweeën. In het voor- en najaar is het wat minder, in de zomer wat meer.

 • Geschikt voor 4-5 personen.
 • €877,5 voor het oogstseizoen van 2022
  Huidige prijs per oogstweek: €32,50
Aanmelden voor zelf oogsten

Vanwege de opstart van de Tuinderij ontvang je dit jaar korting. Wees er snel bij want het aantal abonnementen is beperkt!

Heb je eerst nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Praktische zaken:
Met een zelfoogst-abonnement ben je welkom om te oogsten op deze momenten:

Woensdag 10.00 – 16.00 uur
Donderdag 10.00 – 20.00 uur
Vrijdag 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

Via deze link lees je alle verdere praktische informatie over het zelfoogsten!

De uitdaging het eerste jaar van de Tuinderij

Ben je geïnteresseerd in een zelfoogst-abonnement? Superleuk! We beginnen dit jaar (2022) met een braakliggend stuk land met grote plassen. Het is een uitdagende klus om hier een prachtige, bloeiende tuin voor de wijk van te maken. We zijn afhankelijk van het weer en de ontwikkeling van de bodemkwaliteit. De ervaring leert dat het opzetten van een tuin nooit zonder slag of stoot gaat. Sommige groenten zullen misschien mislukken of vertragen. Durf je dit avontuur met ons aan? Wij van Land in Zicht beloven om ons uiterste best te doen! En houd in gedachten: elk jaar wordt de tuin een stukje mooier en de oogst rijker.

Zorg voor mens en aarde
In onze tuin zorgen we goed voor de bijen, hommels, vlinders, vogels en egeltjes. We zaaien bloemen, planten bomen en struiken en houden wat rommelige hoekjes waar beestjes kunnen schuilen. Om het bodemleven zo min mogelijk te verstoren, gebruiken we lichte machines en lopen we niet op de bedden. We houden de grond gezond en vruchtbaar door biologische potstalmest en compost toe te voegen en groenbemesters in te zaaien.

De groenten kweken we lokaal, zo is het aantal voedselkilometers minimaal. En omdat je de verse groenten zelf uit de grond trekt is verpakkingsmateriaal overbodig. We garanderen je naast bijzondere oogstervaringen de lekkerste, gezondste en duurzaamste groentes! Dit is erg leuk om samen te doen! Neem je partner, kinderen en vrienden mee!

De zorg voor mens en aarde past helemaal binnen de doelstellingen van Toekomstfonds Amersfoort, die de ontwikkeling van de tuin mede mogelijk maakt.

Wil je ook bijdragen aan de zorg voor mens en aarde en daarbij prachtige groenten oogsten?
Meld je hier aan voor je eigen zelfoogst-abonnement!

Vrijwilliger worden?
“Met je neus in de frisse buitenlucht en je handen in de aarde, dat doet een mens goed”

Bij Tuinderij Land in Zicht hebben we een aantal enthousiaste vrijwilligers. Vind je het leuk om mee te werken? Bijvoorbeeld naast je studie of baan, als je met pensioen bent of als je gewoon een tijdje wat anders wilt. Samen met de tuinder en deelnemers is er genoeg te doen: zaaien, planten, onkruid wieden, snoeien, tomaten dieven en komkommers indraaien. Je hoeft geen ervaring te hebben met tuinieren, je leert het vanzelf. We verwachten van onze vrijwilligers dat ze zelfstandig kunnen werken en zich voor een dag(deel) op een doordeweekse dag willen verbinden aan de tuin.

Zin om de tuin in te gaan? Neem dan contact op met Land in Zicht dan nodigen we je uit voor een kennismaking!

Elke eerste zaterdag van de maand organiseert Land in Zicht een meewerkdag. Kom je ook?

Bloemenpluktuin

In het zomerseizoen (ca. juli t/m oktober) kan iedereen komen genieten van onze bloemenpluktuin. We telen prachtige bloemen, zoals dahlia’s, goudsbloemen, zinnia’s en cosmea. Het is heerlijk om door te bloementuin te lopen, zoemende bijen te horen en vlinders te zien fladderen.

Een bos bloemen plukken gaat heel gemakkelijk. Je leent een schaartje bij de ingang van de bloemenpluktuin en plukt de bloemen die jij mooi vindt. Loop lekker rond en laat je verrassen door alles wat er groeit en bloeit. Als je klaar bent, kun je een elastiekje om de bos doen en deze opmeten. De grootte van het bosje bloemen bepaalt de prijs. Het bedrag kan je via een Tikkie overmaken (instructies staan bij de ingang) of in een potje stoppen.

Spelregels voor het bloemenplukken:

 • Kinderen zijn altijd welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene
 • Gebruik altijd een schaartje om de bloemen te plukken
 • Knip het liefst boven een bladpaar (twee bladeren), zo groeien er weer nieuwe bloemen
 • Wees een beetje voorzichtig met de bloemen en lief voor de tuin

Geniet van het bloemenplukken!

Wil jij ook bij ons aan de slag? Kom langs of…

NEEM CONTACT OP