Tuinderij

Keertje komen helpen?

Eerste zaterdag van de maand!

Tuinderij

Zelfoogst-abonnement?

Schrijf je hier in!

Tuinderij

Bloemen plukken?

Meer informatie!

Tuinderij

Op de Tuinderij werken we aan een natuurinclusieve zelfoogsttuin, voor en door de wijk. De tuin bewerken we met onze zorgdeelnemers en vrijwilligers, onder leiding van tuinder Nienke. We bevinden ons middenin natuurgebied Waterrijk. We werken samen met de natuur. We zorgen goed voor de bodem en de beestjes, boven én onder de grond.

Kom jij onze onbespoten groenten oogsten? Deze zijn verbouwd vrij van kunstmest, en omdat je zelf oogst zijn ze verser dan vers! Of oogst een prachtige bos bloemen in de Bloemenpluktuin. De diversiteit is fijn voor de insecten en prachtig om kleur in huis te halen.

Lees hieronder verder om te ontdekken hoe je kunt genieten én tegelijkertijd bij kunt dragen aan deze maatschappelijk betrokken en ecologische Tuinderij!

Openingstijden:
Woensdag 10.00 – 16.00 uur
Donderdag 10.00 – 20.00 uur (vanaf 3 oktober tot 19:00 uur)

Vrijdag 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

Tuinderij

“Zelfoogsten is meer dan alleen verse groenten oogsten; het is genieten van het buitenleven, tot rust komen, wijkgenoten ontmoeten en zien waar je eten vandaan komt” – Tuinder Nienke

Zelfoogst-abonnement

Er worden zo’n vijftig soorten groenten geteeld. Het begint in het voorjaar met raapstelen en rabarber. In de zomer oogst je onder andere courgette en boontjes en in de herfst kun je genieten van boerenkool en pompoenen. Zo eet je vanzelf met de seizoenen mee en leer je misschien zelfs wel nieuwe groenten kennen!

Tuinderij

Zelfoogst!

Heerlijk!

Prijzen zelfoogst-abonnement

Pakket 1:
Met het gevarieerde aanbod van groenten uit dit abonnement, heb je genoeg voor ten minste drie tweepersoons maaltijden of de hele week voor jezelf. In het voor- en najaar is het wat minder, in de zomer wat meer.

 • Geschikt voor 2-3 personen. Heb je een kleiner huishouden? Dan kun je in het aanmeldformulier ook aangeven dat je het abonnement wil delen met een ander huishouden!
 • Het oogstseizoen van 2022 vanaf week 40 voor €231,-
  Huidige prijs per oogstweek: €21,-

Pakket 2:
Met het gevarieerde aanbod van groenten uit dit abonnement, heb je genoeg voor ten minste drie gezinsmaaltijden of de hele week met z’n tweeën. In het voor- en najaar is het wat minder, in de zomer wat meer.

 • Geschikt voor 4-5 personen.
 • Het oogstseizoen van 2022 vanaf week 40 voor €357,50,-
  Huidige prijs per oogstweek: €32,50
Aanmelden voor zelf oogsten

Vanwege de opstart van de Tuinderij ontvang je dit jaar korting. Wees er snel bij want het aantal abonnementen is beperkt!

Oogsttijden:
Met een zelfoogst-abonnement ben je welkom om te oogsten op deze momenten:
Woensdag 10.00 – 16.00 uur
Donderdag 10.00 – 20.00 uur
Vrijdag 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

Adres:
Achterhoekerweg 19, Amersfoort

Via deze link lees je alle verdere praktische informatie over het zelfoogsten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Zelfoogst

De uitdaging het eerste jaar van de Tuinderij

Ben je geïnteresseerd in een zelfoogst-abonnement? Superleuk! We zijn dit jaar (2022) begonnen met een braakliggend stuk land met grote plassen.  Het is een uitdagende klus om hier een prachtige, bloeiende tuin voor de wijk van te maken. Toch ziet het er nu al heel anders uit! Elke week verwonderen we ons weer over de kleuren die erbij zijn gekomen en hoe rijk we zijn met zo’n mooie oogst.

We blijven zoals elke boerderij afhankelijk van het weer en de ontwikkeling van de bodemkwaliteit. De ervaring leert dat het opzetten van een tuin nooit zonder slag of stoot gaat. Sommige groenten kunnen misschien mislukken of vertragen. Durf je dit avontuur met ons aan of kom je eerst een kijkje nemen? Wij van Land in Zicht beloven om ons uiterste best te doen! En houd in gedachten: elk jaar wordt de tuin een stukje mooier en de oogst rijker.

Tuinderij

Zorg voor mens en aarde op de Tuinderij

In onze tuin zorgen we goed voor de bijen, hommels, vlinders, vogels en egeltjes. We zaaien bloemen, planten bomen en struiken en houden wat rommelige hoekjes waar beestjes kunnen schuilen. Om het bodemleven zo min mogelijk te verstoren, gebruiken we lichte machines en lopen we niet op de bedden. We houden de grond gezond en vruchtbaar door biologische potstalmest en compost toe te voegen en groenbemesters in te zaaien.

De groenten kweken we lokaal, zo is het aantal voedselkilometers minimaal. En omdat je de verse groenten zelf uit de grond trekt is verpakkingsmateriaal overbodig.

We hebben geen skal certificering biologisch, omdat we jullie liever gewoon hier uitnodigen om te komen kijken. We produceren onbespoten groente, kunstmestvrij en met aandacht voor de natuur.

De Tuinderij onderhouden we samen met onze zorgdeelnemers. Hier is iedereen welkom zoals hij is. Het is bewezen dat het zijn in de natuur en goede invloed heeft op de gezondheid. Hier genieten we samen van de frisse lucht, onze handen in de aarde en het samenwerken aan groei en bloei.

De zorg voor mens en aarde past helemaal binnen de doelstellingen van Toekomstfonds Amersfoort, die de ontwikkeling van de tuin mede mogelijk maakt.

Tuinderij

Vrijwilliger worden op de Tuinderij?


“Iedere keer dat ik hier ben leer ik weer iets nieuws!” – Vrijwilliger

Bij Tuinderij Land in Zicht hebben we een aantal enthousiaste vrijwilligers. Vind je het leuk om mee te werken? Bijvoorbeeld naast je studie of baan, als je met pensioen bent of als je gewoon een tijdje wat anders wilt. Samen met de tuinder en deelnemers is er genoeg te doen: zaaien, planten, onkruid wieden, snoeien, tomaten dieven en komkommers indraaien. Je hoeft geen ervaring te hebben met tuinieren, je leert het vanzelf. We verwachten van onze vrijwilligers dat ze zelfstandig kunnen werken en zich voor een dag(deel) op een doordeweekse dag willen verbinden aan de tuin.

Zin om de tuin in te gaan? Neem dan contact op met Land in Zicht dan nodigen we je uit voor een kennismaking!

Elke eerste zaterdag van de maand organiseert Land in Zicht een meewerkochtend.
Om 9:30 uur ben je welkom voor koffie, thee of sap en uitleg over hoe we werken op de Tuinderij. Om 10:00 uur gaan we lekker aan de slag. En om 12:00 sluiten we voldaan af.
Kom je ook?

Tuinderij
Tuinderij
Tuinderij
Tuinderij

Bloemenpluktuin

In het zomerseizoen (vanaf 27 juli) kan iedereen komen genieten van onze bloemenpluktuin. We telen prachtige bloemen, zoals dahlia’s, goudsbloemen, zinnia’s en cosmea. Het is heerlijk om door te bloementuin te lopen, zoemende bijen te horen en vlinders te zien fladderen.

Een bos bloemen plukken gaat heel gemakkelijk. Je leent een schaartje bij de ingang van de bloemenpluktuin en plukt de bloemen die jij mooi vindt. Loop lekker rond en laat je verrassen door alles wat er groeit en bloeit. Als je klaar bent, kun je een elastiekje om de bos doen en deze opmeten. De grootte van het bosje bloemen bepaalt de prijs. Het bedrag kan je via een Tikkie overmaken (instructies staan bij de ingang) of in een potje stoppen.

Spelregels voor het bloemenplukken:

 • Kinderen zijn altijd welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene
 • Gebruik altijd een schaartje om de bloemen te plukken
 • Knip het liefst boven een bladpaar (twee bladeren), zo groeien er weer nieuwe bloemen
 • Wees een beetje voorzichtig met de bloemen en lief voor de tuin

Geniet van het bloemenplukken!

Tuinderij

Wil jij ook bij ons aan de slag? Kom langs of…

NEEM CONTACT OP